fbpx

Erik Scherder

 

Waarom heeft Erik Scherder zoveel geluk gehad? Wat is zijn geheim?

Interview met Erik Scherder

In de interviewserie ‘De VIPfactor en het persoonlijk leiderschap van …’ interviewt Egon Beaart bekende en minder bekende Nederlanders over hun persoonlijk leiderschap. Wat is hun passie, hun interne vlammetje? Waarom zijn ze deze weg ingeslagen? Hoe hebben ze dit volgehouden en wat hebben ze ervoor moeten laten? En…. wat bepaalt nu hun succes? 
            Erik Scherder een man die zegt dat hij altijd geluk heeft gehad en alles per toeval tot stand kwam. Maar hoe is dat gelukt eigenlijk tot stand gekomen? Was het wel geluk, of was het gewoon veel studeren en hard werken? Waar komt die liefde, drive en bescheidenheid toch vandaan bij deze selfmade man? Tijdens dit interview kom je alles te weten over zijn tegenslagen, overwinningen en zijn zienswijze over het leven. Maar met name waar en hoe de liefde voor zijn vak is ontstaan.
              In dit interview gaat het over de Nederlandse hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder die verbonden is aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Erik Scherder doorliep eind jaren zeventig de opleiding tot fysiotherapeut. Daarna volgde hij aan de Vrije Universiteit van Amsterdam de studie psychologie met een specialisatie in neuropsychologie waarin hij in 1995 promoveerde. In 2002 is hij benoemd tot bijzonder hoogleraar bij de VU, waar hij nu leiding geeft aan de afdeling klinische neuropsychologie. Erik Scherder is voor de meeste mensen bekend van het televisie programma De Wereld Draait Door en de DWDD University. Boeken die hij heeft geschreven zijn; ‘Laat je hersenen niet zitten’ en ‘Singing in the Brain’. 

In dit interview krijg je inzichten over:
– Hoe belangrijk proactiviteit is
– Hoe je jouw dromen na kan streven
– Hoe je vol met energie leeft
– Hoe belangrijk jouw (interne) drive is
– Hoe je het volgen van een baan en je liefde kan combineren
– Waarom je alles kan bereiken wat je hartje begeert
– Waarom hard werken en doorpakken je succesvol maken
– Waarom liefde voor het vak je gelukkig en succesvol zal maken
– Waarom luisteren naar je intuïtie belangrijk is en wat het je zal opleveren
– Wat geluk hebben betekend en wat je acties voor invloed hebben
– Wat vertrouwen in jezelf is en wat het je zal opleveren

Dit interview is voor jou als je:
– Voelt dat je dromen wilt najagen
– Voelt dat je liefde voor een vak wilt hebben
– Voelt dat je een interne drive mist
– Voelt dat je succes wilt behalen
– Voelt dat je wilt vertrouwen in jezelf
– Voelt dat je proactiever wilt zijn
– Voelt dat je meer kansen wilt hebben, creëren en grijpen
– Voelt dat je de intentie hebt om te groeien
– Voelt dat er meer in het leven is

Bekijk vooral het interview als je ook de volgende statement van Erik Scherder wilt uitspreken: “Dan is toch een droom in vervulling gegaan, ongelofelijk ”

Egon Beaart

De interviewer Egon Beaart heeft de onderneming ‘Leiderschap is Core Business’ opgericht in 2013 na 33 jaar werkzaam te zijn geweest bij het Ministerie van Defensie. In 2010 en 2011 heeft hij in opdracht van Defensie een groot onderzoek gedaan naar persoonlijk leiderschap en gedrag. Herhaaldelijk zijn er in de Tweede Kamer vragen gesteld over de resultaten van zijn onderzoek. Zijn onderzoek is schriftelijk ondersteund door drie leden (drie partijen) van de vaste kamer commissie van Defensie. Egon is cum laude geslaagd voor de executive MBA opleiding met als specialiteit leiderschap en veranderkunde.

Zo hebben de ervaringen uit zijn werkverleden, de conclusies en verbetervoorstellen uit zijn onderzoek geleid tot de ontwikkeling van de VIPfactor. Verbinding maken met je Ik (Innerlijk kompas) vergroot je Persoonlijk leiderschap. Door middel van deze interviews wil Egon de kijkers laten zien dat vrijwel alles bereikbaar is zolang je maar bij jouw eigen kernwaarden blijft. Dicht bij jezelf blijven. Uiteindelijk is iedereen een Very Important Person en heeft iedereen unieke talenten oftewel heeft een V.I.P. in zich. Geef ook jouw V.I.P. de ruimte! Kijk hier hoe iedere geïnterviewde op zijn of haar eigen manier zijn of haar eigen pad heeft bewandeld. Wat kun je leren van de diverse interviews van de diverse bekende en minder bekende Nederlanders.
Ing. Egon Beaart MBA QE houdt zich op dit moment bezig met zijn missie ‘persoonlijk leiderschap’ meer bekendheid te geven. Dit doet hij door middel van het geven van lezingen, presentaties en seminars.

Meer informatie kun je vinden op:

Website: www.egonbeaart.nl

Social media: https://www.facebook.com/Egon-Beaart-…

LinkedIn Egon: linkedin.com/in/egonbeaart

E-book: https://persoonlijkleiderschap.egonbeaart.nl/e-book/