Persoonlijk Leiderschap binnen jouw organisatie

Verandermanagement onderdeel van jouw organisatiecultuur?

Veranderingen zijn soms eng, soms geweldig, soms vervelend of gewoon geweldig vervelend. Het ligt er maar net aan wat veranderd moet worden, wat de veranderingen zijn en wie daaraan mee gaan werken. Veranderingen hebben zingeving en draagvlak nodig. Bij veranderingen is het bewustzijn en de noodzaak inzien van het veranderen essentieel maar meestal is de allereerste gedachte: ‘What’s in it for me?’. Reden te meer om het eens over een andere boeg te gooien: verandering van binnenuit

Deze aanpak voorziet niet in een ‘eiland’-benadering, ‘hokjes denken aanpak’ of een opgelegde benadering van buiten of top-down, maar een benadering die vanuit intrinsieke motivatie is ingegeven. Een benadering die niet gaat voor korte-termijn successen maar voor langdurige duurzame verbeteringen van binnen uit.

Gedrag en gewoonten veranderen

Gedrag en oude gewoonten blijken moeilijk te veranderen. Intensievere begeleiding in het ondersteunen van de medewerker tijdens een verandertraject levert een veel beter en dus duurzamer resultaat op. Snelle veranderingen gaan langzamer dan langzame veranderingen. Maak hiervoor speciale empathisch vermogende teams vrij die ondersteuning verlenen aan de medewerker, en dus ook aan de leidinggevende.

Het voordeel om voor deze methodiek te kiezen is dat deze veranderingen echt tot duurzame veranderingen en resultaat leiden. Een ander voordeel is dat het veel minder geld kost aan allerlei onnodige en geld verslindende onderzoeken en adviesbureaus.

"Men dient wel te bedenken dat er niets moeilijker is om uit te voeren, niets minder kans van slagen heeft, niets gevaarlijker is om aan te beginnen, dan het wijzigen van de bestaande orde."

Niccolò Machiaveli

Top-down vs bottum-up

Het enthousiasmeren van ‘persoonlijke’ leiders in de organisatie die zo’n transitieproces op gang weten te brengen door de juiste mix van ‘harde top-down’ en ‘zachte bottom-up’ maatregelen in te zetten. Dit betekent ook het doorbreken van de hiërarchische lagen in de organisatie en het creëren van directe contacten met medewerkers.

Communiceren als leider

Communiceren is een vak apart. Zodra iedereen zich dit realiseert, is de eerste stap al gezet. Elk woord, elk moment, locatie, situatie. kan verkeerd geïnterpreteerd worden.

Denk jij van te voren na over de boodschap? In welke vorm waarin dit het beste gegoten kan worden, of de boodschap specifiek of juist algemeen is.

De drempel naar leidinggevende

De drempel naar de leidinggevenden moet worden verlaagd. ‘Mijn deur staat altijd open’ is niet drempelverlagend. Deze methode werkt niet meer. De leidinggevende moet de drempel verlagen door zelf aan de andere kant te gaan staan, dus naar buiten te treden waardoor de drempel als het ware niet meer bestaat.

Betrokkenheid

Betrokkenheid is een vereiste om uitzonderlijke prestaties neer te zetten voor het bereiken van een sterke organisaties. Hiervoor heb je bewustwording, zingeving en intrinsieke motivatie nodig. Betrek medewerkers in een volwassen relatie, bevorder hun autonomie en laat hen een duidelijk gevoel ontwikkelen voor verplichtingen en verantwoordelijkheden.

 

 

 

 

Deze methodiek kan ik ondersteunen en tot een succes maken voor jouw organisatie.
Het toepassen van deze methodiek is een succes is geworden bij de Koninklijke Marine in Nederland.

 

 

 

"Beaart verstaat de kunst om anders naar je eigen organisatie en gedrag te leren kijken."

Wim Kooyman

Coach team

Ik help mensen graag om zichzelf te ontdekken waardoor ze dichter bij zichzelf komen te staan. Door dichter bij jouw innerlijke kompas (‘IK’) te komen zal je ook gelukkig worden. Om mensen beter te helpen bij hun innerlijke kompas te komen of dit te ontdekken (zie ook DNA persoonlijkheidstest) heb ik gekozen om een samenwerking aan te gaan met een aantal top coaches. Je zou ze ook V.I.P.coaches kunnen noemen. Ook speelt daarbij mee dat ik mijn tijd meer wil besteden aan het geven van presentaties, lezingen, workshops en seminars.

Aan de slag met jouw DNA persoonlijkheidstest

Na het afnemen van DNA persoonlijkheidstest wordt de uitslag van deze test door middel van een uitgebreid rapport aan jou toegelicht. Deze toelichting zal ik altijd zelf voor mijn rekening nemen. Met de nieuwe inzichten krijg je waarschijnlijk een bevestiging in diverse aspecten die je diep van binnen wel al wist. Maar mogelijk krijg je ook inzichten die je verassen. Met deze rijke nieuwe informatie kan je natuurlijk zelf aan de slag gaan. Maar je kan je ook laten begeleiden door mij of een goed top coach zoals die op mijn website staan. Deze topcoaches kunnen je helpen jouw innerlijke kompas terug te vinden. Dit kan ik natuurlijk geheel vrijblijvend met je bespreken.

De keuze die je maakt bepaal je uiteraard zelf. Ik kan je alleen advies geven in welke coach het best bij jou zou kunnen passen.

Egon Beaart

Als je jezelf bent, kost het je niet veel moeite om aan verwachtingen te voldoen. Je kunt ontwapenend zijn, omdat wat je laat zien ‘echt’ is. Het gaat niet om jouw ‘EGO’, het gaat om jouw ‘IK’ en de puurheid die daarvan uitstraalt. Het gaat om wie jij bent. De vraag is: weet jij wel wie je bent? 

Alice Pereboom

Alice Pereboom is er voor wie van betekenis wil zijn. Bezit je de gedrevenheid om bij te dragen aan waardevolle ontwikkelingen? Zet je dan in voor meer regie richting je ambities.

Alice Pereboom ondersteunt persoonlijke ontwikkeling en organisatieontwikkeling en legt het fundament onder krachtig (persoonlijk) leiderschap. Gesprekken kunnen worden gevoerd op locatie bij de klant of in Arnhem waar de praktijk gevestigd is.

Willy van Vuuren

Willy van Vuuren leeft vanuit het bewustzijn; spiritueel. Voor haar betekent dat: met al haar wakkere aandacht aanwezig zijn bij wat de situatie NU vraagt. En beseffen dat de mens zijn oorsprong heeft in het goddelijke (of hoe dat voor jou ook heet). Voor mij staat dit los van religie. Mijn uitgangspunt is dat we op zielsniveau allemaal met elkaar in verbinding staan. Daarin zijn we eenheid in verscheidenheid en een organisch geheel. We kunnen elkaar niet niet beïnvloeden.

Angelina Jochems

Angelina Jochems coacht anderen op zo’n manier zodat ze vol eigenwaarde, zelfvertrouwen en van zichzelf houdend door het leven zullen gaan, hierdoor krijgt men een gelukkiger leven.

Ze is een internationaal gecertificeerd “Heal Your Life Teacher®“ en “Heal Your Life Coach®“. Daarnaast ik ze internationaal gecertificeerd NLP Practitioner Coach. Angelina geniet ervan anderen te coachen naar het door hen gewenste doel.

Bianca van Houten

 

Ben jij iemand die voorwaarts wilt in jouw leven, werk, relatie(s) of anderszins en weet je op dit moment niet hoe of waarom? Wil je samen met mij ontdekken wat jou tegenhoudt en wat jouw effect is op de situatie of op een ander? Worstel je soms met jouw (persoonlijk) leiderschap, talenten, zelfvertrouwen of de plek binnen jouw (werk)omgeving? Ik help je daar graag bij.

De V.I.P.factor® interviews

Het is belangrijk dat je dingen doet die bij je passen. In mijn vele jaren bij Defensie heb ik gezien dat een organisatie zichzelf kan verliezen in systemen en structuren. Er is geen oog voor de kwaliteiten van de medewerkers. Hierdoor worden talenten van veel medewerkers niet optimaal benut.

Terwijl het beter kan!  Je kunt als medewerker zelf een succesvolle carrière en een gelukkiger leven creëren. Daar heb je wel een beetje moed voor nodig, want dat gaat niet automatisch. Maar ook moet de organisatie inzicht krijgen, meedenken en vooral in actie komen.

Wil jij de talenten van jezelf, jouw collega’s en medewerkers beter benutten? Ik kom graag met je in contact!