Resultaat

Als de energie in een bedrijf weer gaat stromen, levert dat winst in het kwadraat op. Niet alleen zijn managers en medewerkers meer tevreden met hun werk, ook verbeteren de resultaten. Dit leidt op zijn beurt tot meer tevredenheid! Talent krijgt bovendien de kans om te groeien met behulp van de VIP-methode.

Bekijk hier wat mijn klanten hebben ervaren en wat de resultaten kunnen zijn voor jouw bedrijf, of voor jou persoonlijk. Een succesvol verandertraject op bedrijfsniveau na een strategisch advies, een inspirerende presentatie of lezing of mijn persoonlijke aanpak en coaching.

“Beaart verstaat de kunst om je anders naar je eigen organisatie en gedrag te leren kijken. Zo heeft hij op succesvolle wijze diverse reorganisaties en veranderprocessen doorgevoerd. De persoonlijke verhalen en visies van Beaart nodigden de aanwezigen in de workshop uit tot het vertellen van eigen ervaringen. Zo gaat dat: je krijgt wat je geeft!”

Wim Kooyman

Hoofdredacteur, Facility Management Magazine

“Egon heeft met zijn gedegen onderzoek belangrijke verbeterpunten en -trajecten aangegeven, waarbij hij zich bijzonder kwetsbaar durfde op te stellen. Egon is een gedreven, kundige en meevoelende analist en coach. Hij wijst eenieder op zijn verantwoordelijkheden en ondersteunt bij het aanvaarden en uitvoeren daarvan.”

Carel Banse

Kolonel b.d., Koninklijke luchtmacht

“Egon Beaart ken ik als een gedreven man, die weet waarvoor hij staat én gaat! Hij heeft een eigen kijk op ‘persoonlijk leiderschap’ waar hij de nadruk legt op de kracht die in mensen zélf schuilt. Egon helpt mensen en organisaties meedenken over het wat en hoé, hij durft hen te confronteren met doordringende vragen, kortom een spiegel voor te houden.”

Reinhilde van den Abbeele

Onderwijs, België

“Egon wist met zijn uitstekende communicatieve vaardigheden mensen in alle lagen binnen de organisatie met elkaar te verbinden, waardoor de standpunten die op de verschillende niveaus speelden op een goede wijze zijn meegewogen in de uiteindelijke uitkomst van de reorganisatie.”

Hans Lightenbarg

Koninklijke Marine

“Ter plekke weet Egon altijd weer het verschil te maken door bescheiden en tegelijk doeltreffend een hartverwarmende ‘ongemakkelijke’ en daardoor juiste vraag te stellen.”

Fokke Wijnstra

Finext

“Egon was een luisterend oor, en met luisteren bedoel ik ook dat hij ‘dieper’ kan horen wat er aan de hand is.”

Els Cuppens

Overheid

“Ik heb Egon leren kennen als een bijzonder vakkundig, betrokken warm en fijn mens. Hij is bovendien zeer doelgericht en vastberaden, hij staat voor wat hij zegt en geeft niet zomaar op. Egon heeft mij geleerd wat persoonlijk leiderschap is en wat je ermee kan bereiken als je bereidt bent zelf verantwoordelijk te zijn en de leiding over jezelf te nemen. Ik ben hem hier dankbaar voor.”

Onno Ruiter

Maurits Instituut

“Ik heb veel met Egon gesproken over zijn visie op leiderschap aangezien ik intensief bezig ben geweest met het versterken van leiderschap in onze organisatie van 250+ mensen waar ik leiding aan mocht geven. Hij heeft een eerlijke, onafhankelijke visie op betrokkenheid van leidinggevenden en laat zich niet onder druk zetten door ‘andersdenkenden’.”

Dirk J. Uitenboogaerd

Directeur, Financieel Dienstcentrum Defensie

“Egon levert op geheel eigen wijze een bijdrage aan de bewustwording van het belang van persoonlijke identiteit in de ontwikkeling van de identiteit van organisaties. Een warm bad voor gelijkgestemden en een absolute aanrader voor managers en leidinggevenden die meer willen weten over medemenselijk leiderschap, vertrouwen en omarming van diversiteit. Hij benadert dit vanuit persoonlijk leiderschap, en dat is niet rang-, niveau- of functiegebonden.”

Ingrid Bennink

ondernemer

“Ik heb Egon leren kennen als bijzonder energiek, gedreven, met een eigen mening, authentiek en out-of-the-box. Hij beïnvloedde de mening van de leiding met argumenten en wist meerdere keren beleidswijzigingen doorgevoerd te krijgen. Een bijzonder goede eigenschap is zijn vermogen te luisteren en op ontvangen informatie te reageren.”

Erik Kopp

commandant, vice-admiraal b.d., Commando Diensten Centra Defensie

“Tijdens een reorganisatie van Defensie heeft Egon mij met uitstekende adviezen en praktische uitvoeringszaken terzijde gestaan, met name in het traject van cultuurverandering, draagvlak verwerven en het motiveren van personeel. Een belangrijk deel van de transitie naar een succesvolle realisatie van een nieuwe organisatie is op zijn conto te schrijven.”

Frans van den Berg

directeur, commandeur b.d., Operaties Koninklijke Marine

“Ik heb twee seminars meegemaakt waarin Egon mij met beide benen terug op de aarde heeft gezet door duidelijk te maken hoe je zelf je leven bepaalt. Ik zat enorm vast in een beeld van “dit is mijn baan en zo ziet het eruit voor de komende jaren”. Hij was degene die mij de ogen opende waardoor ik weer energie kreeg en zelf keuzes ging maken waardoor ik nu veel lekkerder in het leven sta. Ik ben blij dat deze man op mijn pad is gekomen.”

Mario Vanacker

Koninklijke Marine

Ik vergelijk Egon met Spinoza, de manier waarop Spinoza zich staande moest houden. Vele goede ideeën werden in de periode 1655-1675 ingebracht door wetenschappers. Helaas werd er slechts zelden naar hen geluisterd, omdat zij niet behoorden tot de groep van patriciërs. Pas later en zelfs nu nog wordt Spinoza onomwonden geprezen voor zijn ideeën en wordt hij beschouwd als onze grootste filosoof. Tijdens de verdediging van Egons onderzoek ‘Leiderschap is core business’ had ik echt het gevoel dat de geschiedenis zich herhaalde. Iemand die met een fantastische analyse komt van wat er allemaal niet goed is, waarmee menig militair zich kan vereenzelvigen. De analyse wordt zelfs gevolgd door een voorstel voor verbetering. Maar ook nu heb ik het gevoel dat de gevestigde orde dit maar moeilijk zal kunnen accepteren. Ik hoop echter voor Egon dat hij niet zo lang op de waardering hoeft te wachten dan onze grootste filosoof.” – Stephan Blaas, luitenant-kolonel der Mariniers

“Mijn bevlogen collega Egon Beaart deelt mijn passie voor waardeNvol leiderschap. Ik kan Egon aanbevelen als specialistisch sparringpartner en ‘bezinning’-prikkelend spreker. Het is een man met een missie en een duidelijke boodschap!”

Remco Claassen

auteur, spreker, leiderschapsgoeroe

“Je hoort Egon spreken, heel herkenbaar, en je ziet de stukjes van de puzzel (die je nog miste) zo in elkaar vallen. Wat hij vertelt is zó toepasbaar, en is gemakkelijk over te brengen aan anderen. Hij maakt het allemaal zo eenvoudig, het kenmerk van de meester.”

Fred Gerarts

Korpschef, Politie Maasland, België

“De Medezeggenschap-dag heeft op mij een enorme indruk gemaakt, omdat Egon Beaart alle spijkers op z’n kop sloeg. Het was alles wat deze organisatie nodig heeft om te horen en zeker ook voor mijzelf. Ik heb al nieuwe stappen gezet om eerst aan mezelf te werken, zodat ik in mijn werk meer tot mijn recht kom en dus meer mijzelf durf te zijn.”

Cora Okel

Koninklijke Marine

“Egons presentatie kwam voor mij op precies het goede moment. Ik was net even mijn geloof in de ‘flow’ kwijtgeraakt. Door zijn verhaal kwam dat vertrouwen weer terug. Ik ben er namelijk van overtuigd, dat ‘we’ niet meer op de oude voet kunnen doorgaan zoals we dat gewend waren, het krampachtig vasthouden aan ‘oude normen’. Zijn verhaal herstelde bij mij het vertrouwen weer.”

Carla Peverelli

schoolleider basisonderwijs

“Gekscherend vertelde ik Egon dat hij een ‘brillenverkoper’ is. Hij zet je steeds een andere bril op. Hij heeft een ongelooflijk netwerk, weet alles over (persoonlijk) leiderschap en is daarom uitstekend geëquipeerd om opleidingen op dat gebied samen te stellen met zijn ruim 30 jaar ervaring. Zijn veelomvattende boek Leiderschap is core business haalde de voorpagina van de landelijke dagbladen. Dat kan natuurlijk alleen maar als je je nek durft uit te steken met heldere teksten. Egon, de organisatie-opticien, past die bril jou ook?

Jaap Peters

anders-denker, auteur en spreker: , De Limes

“Egon heeft het lef om zijn hoofd boven het maaiveld uit te steken en zijn missie te volgen. Hij laat zien wat er gebeurt binnen grote organisaties en legt de vinger op pijnlijke plekken. Zo heeft hij een inspirerende lezing gegeven op het ROC Mondriaan. Herkenning, herkenning en herkenning. Want het maakt niet uit of het over defensie of een grote onderwijsorganisatie gaat. Het zijn grote logge systemen waarin je één van de vele schakels bent ongeacht je talenten en mogelijkheden. Hij zet mensen aan tot denken en dat is de eerste stap tot persoonlijk leiderschap.”

Philo Derks

ROC Mondriaan

“Ik leerde Egon kennen op een studiedag en het was duidelijk dat er een ‘band’ was. Maar het belangrijkste voor mij is -zonder er verder op in te gaan- dat ik na onze ontmoeting een moeilijke en professioneel zware periode doorgemaakt heb. Egon is iemand die aandacht blijft hebben voor de persoon achter de moeilijkheden. In Vlaanderen spreekt men dan van ‘een grote meneer’.”

Steven de Smet

hoofdcommissaris, Politie Gent, België

“Zeer teleurgesteld was ik over het verloop van mijn masterstudie. Egon bemoedigde me met zijn begrip en zijn herkenning van tegenwerkende situaties. Nog vaak heb ik de afgelopen jaren teruggedacht aan zijn opmerking om dergelijke situaties ook als test te kunnen zien op de weg vooruit.”

Hilda Hoekstra

communicatieadviseur

“Ik ben erg onder de indruk van zijn workshop ‘Worden wie jij bent! Werken vanuit jouw bedoeling!’ Hij is, voor mij, ‘de Nederlandse Stephen Covey’! Zijn presentatie heeft mij geraakt en mij aan het denken gezet, maar heeft ook tot actie geleid”.

Diana Koerten-Appels

medewerker Defensie

“Wat mij aansprak was Egons visie op de Einstein-generatie. Ik zie veel probleemgevallen uit deze leeftijdsgroep instromen in de sociale werkvoorziening en daar stellen we ons als doel deze jonge medewerkers klaar te stomen voor een plek in het bedrijfsleven. We doen dit echter door de bril van 50+. We vragen ons niet af hoe de medewerker zelf in het leven staat en hoe hij kijkt naar zo’n ‘mooie’ plek in het bedrijfsleven. Het was gisteren erg plezierig om te horen dat je anders kunt en moet kijken naar deze jongere collega’s.”

Aad Rijs

hoofd cliëntenorganisatie, Permar WS

“Ik heb de laatste vijf jaar meer dan 50 evenementen bezocht met sprekers als John Kotter, Marshall Goldsmith, professor Paul de Blot, Menno Lanting en anderen. Je zou kunnen zeggen dat ik wel wat gewend ben. In dit licht gezien vind ik wat door Egon is neergezet ontzettend goed, actueel en van hoog niveau. Het heeft me geraakt. Kippenvel, feest der herkenning, inspirerend en recht uit het hart.”

Koos Groenewoud

Facility Manager

“I had the pleasure of hearing Egon Beaart when both of us were scheduled speakers at the same event. And I found myself in a dilemma. His talk was so compelling, it was hard to go on after him! I was deeply impressed by his commitment to affecting real change within the Ministry of Defense. His observations and recommendations for transforming the work place were not only substantive, they were brave. Given that he was speaking to generals in an organization that has been deeply resistant to change, his efforts took on a whole new and impressive meaning to me.”

Lisa Lipkin

Storyteller

“Egon boeit, inspireert, creëert beweging en heeft de moed stelling te nemen.”

Dirk Rochat

ondernemer

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op. Wil je meer lezen over mijn onderzoek? Kijk bij Wie ben ik?

De V.I.P.factor® interviews

Het is belangrijk dat je dingen doet die bij je passen. In mijn vele jaren bij Defensie heb ik gezien dat een organisatie zichzelf kan verliezen in systemen en structuren. Er is geen oog voor de kwaliteiten van de medewerkers. Hierdoor worden talenten van veel medewerkers niet optimaal benut.

Terwijl het beter kan!  Je kunt als medewerker zelf een succesvolle carrière en een gelukkiger leven creëren. Daar heb je wel een beetje moed voor nodig, want dat gaat niet automatisch. Maar ook moet de organisatie inzicht krijgen, meedenken en vooral in actie komen.

Wil jij de talenten van jezelf, jouw collega’s en medewerkers beter benutten? Ik kom graag met je in contact!