Esther Jacobs

Interviews met bekende en minder bekende Nederlanders

Wat is de passie  en wat is hun innerlijke kompas? Waarom zijn ze deze weg ingeslagen? Hoe hebben ze deze weg volgehouden én wat hebben ze ervoor moeten laten?

In dit interviews krijg je inzicht over vrijheid, persoonlijk leiderschap, luisteren naar jezelf, maar misschien nog belangrijker; de puurheid van de geïnterviewde persoon en de liefde voor haar vak.

Interview met Esther Jacobs

“De belangrijkste investering die je doet in het leven is in jezelf”

Wie is toch die krachtige vrouw die Esther Jacobs heet? Een rebel, of eigenlijk een soort Robin Hood, die opkomt voor rechtvaardigheid en die mensen wakker schudt. Grenzen houden deze vrijbuiter, die ‘danst met de regels’, niet tegen . Een nomade die nergens staat ingeschreven en die zeven jaar van haar leven heeft gegeven voor de goede doelen actie ‘Coins for Care’. Een vechter, getriggerd om goed te doen voor de maatschappij, maar tegengewerkt door de gevestigde orde.

“Als je niet naar je lichaam luistert als het tegen je fluistert, dan moet je ernaar luisteren als het tegen je schreeuwt”

Geboren in Utrecht 28 juni 1970. Esther Jacobs studeerde bedrijfskunde aan Nyenrode Business Universiteit. Antropologie en Latijns-Amerikaans studies aan de universiteit van Florida (1994 – 1995).

Ze woont afwisselend in Spanje, Miami, Amsterdam en Curaçao. Sinds 1992 werkt zij als motivatie spreker en is auteur van diverse boeken. Ze werd landelijk bekend nadat ze in 2000 het initiatief nam tot de actie ‘COINS FOR CARE’. Enkele jaren later heeft ze ook deelgenomen aan het televisieprogramma Expeditie Robinson.

Tijdens de actie Coins for Care konden Nederlanders buitenlandse muntjes die na de invoering van de Euro waardeloos zouden worden, inleveren voor het goede doel. Hiermee werd ruim 16 miljoen euro opgehaald. Voor dit initiatief werd Esther Jacobs in 2003 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Esther Jacobs wordt ook wel de ‘No Excuses Lady’ genoemd. Een vrouw die niet meer in Nederland staat ingeschreven. De gemeente waar ze stond ingeschreven is ze uitgeschreven omdat ze niet voldeed aan de regels. Uiteindelijk heeft dit ook geleid tot 2e Kamer vragen. Een nomade die anders denkt en daardoor ook andere kansen ziet.

Een vrouw die de wereld ziet als haar land. Het interview met Esther vond plaats in Amsterdam.

In deze interviewserie ‘De VIPfactor en het persoonlijk leiderschap van …’ kom je erachter…
– Hoe je een burnout voorkomt
– Hoe je ruimte voor jezelf creëert
– Hoe je vol met energie leeft
– Hoe je meer vrijheid en energie krijgt
– Hoe je blijft werken op een constant niveau
– Waarom luisteren naar je intuïtie belangrijk is en wat het je zal opleveren
– Waarom energiemanagement belangrijk is en wat het je zal opleveren
– Wat vertrouwen in het moment is en wat het je zal oplever

Dit interview is voor jou bedoelt als je:

– Voelt dat je vaak energie verspilt
– Voelt dat je dingen doet die je eigenlijk energie kosten
– Voelt dat je dingen doet die je niet meer wilt doen
– Voelt dat je energie op een laag niveau zit
– Voelt dat je andere dingen nodig hebt om energie te krijgen
– Voelt dat je vastloopt
– Voelt dat je meer naar jezelf wilt luisteren
– Voelt dat je de intentie hebt om te groeien

Na 46 jaar vond zij haar eigen balans en heeft ze door het dansen van de tango de spiegel van het leven gevonden. Kortom; een puur en mooi verhaal over de zoektocht naar persoonlijk leiderschap..

Kijk en luister naar het verhaal van een gepassioneerde vrouw met een missie. Een vrouw die de kracht van kwetsbaarheid heeft ontdekt in de balans tussen de mannelijke en vrouwelijke energie.

Wil jij op de hoogte worden gehouden?

Als je op de hoogte wilt blijven van de nieuwste VIPfactor interviews, kan je je hier inschrijven.

Nieuwsbrief

Wil jij ook zo succesvol worden?

  Wil jij ook zo succesvol en gelukkkig worden als deze persoon?

  Dat je elke dag energie krijgt in plaats van dat het energie kost?

  Dat je de dingen doet die bij jou passen?

  Zorg dan dat jij jouw VIPfactor gaat ontdekken!

  Dat jij vanuit jouw drijfveren en passie gaat handelen!

Nieuwsgierig geworden? Laten we dan eens onderzoeken hoe we samen jouw eigen succes kunnen bepalen.

 

Plan hier jouw (gratis) strategie gespek

Tijdens dit strategiegesprek gaan we samen op zoek naar jouw drijfveren. Wat is jouw passie en hoe kan jij jouw passie in gaan zetten. Zodat jij de dingen gaat doen doe bij jou passen. Waardoor jij energie krijgt in plaats van dat het altijd energie kost. In een twintig minuten durende gesprek gaan we dit voor jouw ontrafelen.

Schroom niet en neem nu actie!

Alle VIPfactor interviews

Interview met de snelste illusionist ter wereld Hans Klok
Het geheim van persoonlijk leiderschap
Het persoonlijk leiderschap van Laura Dekker het zeilmeisje

VIPfactor Coach

Egon Beaart

Als je jezelf bent, kost het je niet veel moeite om aan verwachtingen te voldoen. Je kunt ontwapenend zijn, omdat wat je laat zien ‘echt’ is. Het gaat niet om jouw ‘EGO’, het gaat om jouw ‘IK’ en de puurheid die daarvan uitstraalt. Het gaat om wie jij bent. De vraag is: weet jij wel wie je bent? 

De interviewer Egon Beaart

De ervaringen uit zijn werkverleden, de conclusies en verbetervoorstellen uit zijn onderzoek hebben geleid tot de ontwikkeling van de VIPfactor®. Verbinding maken met je Ik (Innerlijk kompas) vergroot je Persoonlijk leiderschap. Door middel van deze interviews wil Egon de kijkers laten zien dat vrijwel alles bereikbaar is zolang je maar bij jouw eigen kernwaarden blijft. Dicht bij jezelf blijven. Uiteindelijk is iedereen een Very Important Person en heeft iedereen unieke talenten oftewel heeft een V.I.P. in zich. Geef ook jouw V.I.P. de ruimte! Kijk hier hoe iedere geïnterviewde op zijn of haar eigen manier zijn of haar eigen pad heeft bewandeld. Wat kun je leren van de diverse interviews van de diverse bekende en minder bekende Nederlanders.

Egon heeft de onderneming ‘Leiderschap is Core Business’ opgericht in 2013 na 33 jaar werkzaam te zijn geweest bij het Ministerie van Defensie. In 2010 en 2011 heeft hij in opdracht van Defensie een groot onderzoek gedaan naar persoonlijk leiderschap  en gedrag. Herhaaldelijk zijn er in de Tweede Kamer vragen gesteld over de resultaten van zijn onderzoek. Zijn onderzoek is schriftelijk ondersteund door drie leden (drie partijen) van de vaste kamer commissie van Defensie. Egon is cum laude geslaagd voor de executive MBA opleiding met als specialiteit leiderschap en veranderkunde.

Ing. Egon Beaart MBA QE houdt zich op dit moment bezig met zijn missie ‘persoonlijk leiderschap’ meer bekendheid te geven. Dit doet hij door middel van het geven van lezingen, presentaties en seminars

Meer informatie kun je vinden op:

Website: www.egonbeaart.nl

Social media: https://www.facebook.com/Egon-Beaart-…

LinkedIn Egon: linkedin.com/in/egonbeaart

E-book: https://persoonlijkleiderschap.egonbeaart.nl/e-book/

Schrijf je nu in voor de VIPfactor masterclass

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds