De vier fasen van het VIPfactor innerlijk DNA kompas ontwikkel assessment

Vijf dimenties

DNA

Hechting

Persoonlijkheid

Mindset

Vijf dimensies

Per fase van het DNA ontwikkel assessment worden vijf dimensies gemeten. Na de test krijg je een volledige rapportage van jouw vier levensfasen. De inhoud van dit rapport zal ik tijdens een feedback gesprek met je bespreken, waardoor je heldere inzichten zal opdoen. Je kan dan bij al de vier fasen zien of bij een bepaalde dimensie jouw natuurlijk gedrag is veranderd. 

Afhankelijk in wat je zelf wilt veranderen is de interventie afhankelijk in waar het patroon in jouw leven is ontstaan. Bij het ontstaan in jouw DNA fase en hechtingsfase zal het patroon zwaarder zijn ingesleten.

Fase 1: DNA

Ons DNA krijgen wij mee van onze ouders. Het is de blauwdruk voor alle stofjes die vrijkomen in onze hersenen en zorgt voor ons instinctieve, aangeboren gedrag. Dit gedrag komt ook in een professionele context tot uiting. Zo is er een substantiële bijdrage van ons DNA gevonden voor onder andere arbeidsethos, arbeidstevredenheid en ondernemerschap.

Fase 2: hechting

Onze hechting wordt ontwikkeld in de levensfase waarin we van anderen afhankelijk zijn. Dit is grofweg in de eerste drie jaar van ons leven. Hier leren we of we in de groep worden opgenomen en of we de groep kunnen vertrouwen. Dit leidt tot een zelfbeeld (Ben ik de moeite waard om voor te zorgen?) en een mensbeeld (Kan ik anderen vertrouwen om voor mij te zorgen?). Onze hechting speelt een belangrijke rol, omdat het gaat over samenwerken, durf, onderling vertrouwen en de bereidheid om bijvoorbeeld te delegeren.

Fase 3: persoonlijkheid

Onze persoonlijkheid ontwikkelen we tussen ons 3e  en 21e levensjaar. We ontdekken onze eigen voorkeuren ten opzichte van anderen in de sociale groep om ons heen. Het gaat om de vragen: “Wie ben ik?” en ”Waar voel ik me prettig bij?”. Persoonlijkheid is het patroon van gedachten, emoties, gevoelens en gedragingen dat een persoon kenmerkt. In een professionele context uit jouw persoonlijkheid zich in je drijfveren, motivaties en houding op de werkvloer. Kortom, een belangrijke factor om inzichtelijk te hebben.

Fase 4: professionele mindset

Onze professionele mindset ontstaat op het moment dat we voor het eerst gaan werken en ervaring opdoen in onze professionele rol. Deze fase begint rond het 21e levensjaar. Het gaat over de houding die we ontwikkelen ten opzichte van de taken binnen onze professionele context. Het is daarom belangrijk om de professionele mindset te meten met als uitgangspunt de professionele context waarin jij actief bent.

Schrijf je nu in voor de VIPfactor masterclass

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds