Een volwaardige en succesvolle Medezeggenschap

Ervaring

Meerwaarde

Seminars

Ervaring

Ik heb veel ervaring met de medezeggenschap (als orgaan in organisaties) en wil die graag inzetten om er het meeste uit te halen, voor zowel personeel als management. Onafhankelijk, maar wel samen met het bestuur, wil ik de professionaliseringsslag met jullie aangaan, omdat de kans van slagen dan vrijwel 100% is. Succesvol om de toekomst in te gaan, noodzakelijk om medewerkers in de krappe arbeidsmarkt binnen te krijgen en te houden. En tevreden medewerkers betekent goede resultaten, maar ook dat er ruimte is voor verbetering binnen een lerende organisatie.

Een meerwaarde zijn

Hoe zorg je ervoor dat de medezeggenschap als gelijkwaardig gezien wordt, niet alleen als een noodzakelijk kwaad omdat het wettelijk is vastgelegd? Sterker nog, je wilt door het bestuur als meerwaarde gezien worden voor de organisatie. De meerwaarde van de medezeggenschap kan groot zijn op het moment dat er in dialoog contact is met het bestuur van de organisatie. Dat er vanuit vertrouwen naar elkaar geluisterd wordt en in gelijkwaardigheid problemen worden aangepakt. Dat er voor gezorgd wordt dat er nieuwe initiatieven worden ontplooid om ook de jongeren in de organisatie te betrekken in zo’n proces. Geen oude overlegvergaderingen, maar andere en modernere vormen van betrekken van de achterban.

Seminars

Ik heb vanuit de medezeggenschap intensief meegewerkt met nieuwe wegen inslaan bij de Koninklijke Marine (en Defensie), zowel op strategisch, tactisch als operationeel niveau. In een serie van seminars of workshops ga ik met deze punten aan de slag. We hebben het over een positie innemen en verantwoordelijkheid nemen voor je actiepunten. Daarna wil je ze met verve uitvoeren. Hoe zorg je ervoor dat de achterban erbij betrokken wordt? Je wilt zaken afdwingen zonder ze af te dwingen zodat de medezeggenschap een vanzelfsprekend proces wordt. Ik deel mijn ervaringen met jullie, laat nieuwe vormen van het betrekken van de achterban én bestuur zien en er is ruimte voor vragen en discussie. Zo komen we samen tot nieuwe inzichten en een richting voor de toekomst. Belangrijk in de huidige VUCA-wereld.

“De Medezeggenschap-dag heeft op mij een enorme indruk gemaakt, omdat Egon Beaart alle spijkers op z’n kop sloeg. Het was alles wat deze organisatie nodig heeft om te horen en zeker ook voor mijzelf.”

Cora Okel

Koninklijke Marine

Schrijf je nu in voor de VIPfactor masterclass

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds