fbpx

Wat kan ik jouw organisatie bieden?

Samen erachter komen wat de ziel van jouw organisatie is.

Advies en ondersteuning

Presentaties/lezingen

Workshops

Advies en ondersteuning

Voor veranderende organisaties, ondernemingsraden en medezeggenschappen

Waarom mijn hulp?

Door mijn diverse opleidingen Technische Bedrijfskunde, Voortgezette Kwaliteitskunde en Master of Business met specialiteit leiderschap en veranderkunde, overzie ik een breed veld. De laatste 12 jaar bij Defensie heb ik grote verandertrajecten ondersteund, waarbij ik de cultuur en communicatie aspecten heb mogen begeleiden. Als vicevoorzitter van de centrale ondernemingsraad, hoofd -bureau proceskaders en het Migratieteam bij de Koninklijke Marine heb ik veel succesvolle initiatieven opgezet. In de functie als waarnemend Hoofd Bureau Leiderschap van Defensie was ik verantwoordelijk voor veranderprocessen zoals sociale aspecten van leiderschap, coaching leergangen en het geven van presentaties.

Noodzakelijk veranderen

Op dit moment leven we in een onzekere wereld waar het woord crisis veelvuldig valt. In termen van Defensie: we leven in de zogenaamde VUCA-wereld. We zijn zoekende naar nieuwe mogelijkheden, maar doen dit nog steeds vanuit ons oude denken. Organisaties en bedrijven kunnen alleen overleven als er bewustwording is en vanuit het nieuwe denken nieuwe wegen worden ingeslagen. Dit betekent niet dat we een nieuw proces of plan van aanpak moeten bedenken, maar we moeten werkelijk anders gaan handelen; verandering in gedrag, beleving en voelen.

Graag wil ik mijn ruime ervaring met je delen om de noodzakelijke veranderingen tot een succes te maken, samen met de medewerkers van je organisatie. Ik ben een bruggenbouwer en een sparringpartner die ertoe doet, die gevraagd wordt. Niet omdat dit moet, maar omdat het een meerwaarde is voor de organisatie.

Presentaties/lezingen

In te zetten bij verandertrajecten, kick-offs, inspiratie en motivatie bijeenkomsten

Mijn presentaties werken bij de cursisten altijd inspirerend. Ze horen de aanwezigen energie te geven en zetten aan tot actie. Ik wil mijn luisteraars een spiegel voor houden, die voor iedereen herkenbaar is. Na deze confrontatie reik ik oplossingen aan waarbij ik ervoor zorg dat de emotie wordt geraakt. Door mijn presentaties gaan medewerkers nadenken over verbetering en grijpen het eigenaarschap. Zelf de leiding pakken om samen te zorgen voor een nieuwe toekomst.

Hieronder een indicatie van de onderwerpen die ik zal aansnijden;

  • Wat is de VIPfactor en wat kan dat voor invloed hebben voor jouw organisatie; als motor voor het succes van jouw organisatie?
  • Wat is de kracht van persoonlijk leiderschap én wat kan dit voor jouw organisatie opleveren?
  • Hoe kan je zorgen voor gemotiveerde en enthousiaste medewerkers?
  • Hoe maak je (meer) gebruik van het potentieel van je medewerkers?
  • Hoe help je het ziekteverzuim structureel te verlagen?
  • Het Gung Ho principe (drijfveer van de eekhoorn; werkwijze van de bever en gave van de gans)
  • De mogelijkheden van de Einstein generatie: hoe kan jouw organisatie hiervan profiteren?
  • Waarom 70% van de verandertrajecten niet goed aflopen?

 

Indien er andere gewenste gerelateerde onderwerpen zijn, dan bespreken we de mogelijkheden om deze te verwerken in mijn presentatie.

Workshops

Om na een presentatie bepaalde onderwerpen verdieping te bieden of medewerkers concreet te betrekken

Tijdens een workshop kan ik op een kleinere schaal verder gaan met onderwerpen die zijn besproken bij een presentatie. Ik bied graag wat verdieping van deze onderwerpen aan kleinere groepen.  Deze workshops zijn interactief en zorgen ervoor dat de aanwezige medewerkers daadwerkelijk mee gaan denken met de noodzakelijke te realiseren veranderingen. We leven in een complexe wereld met hoge verwachtingen. Deze vragen veel van de organisatie en daarmee wordt er direct ook meer van de medewerker verwacht. Samen met de aanwezigen gaan we onderwerpen bespreken die misschien gevoelig liggen, maar wel besproken dienen te worden. Ik wil medewerkers inspireren om te denken als leider. Ik ga laten inzien dat de bijdrage van de medewerker ertoe doet en dat deze bijdrage wordt gewaardeerd.

Ik werk altijd laagdrempelig en zonder afstand. Kan makkelijk contact maken en slaat bruggen tussen de verschillende niveaus. Als je als organisatie het beste uit je medewerkers wilt halen, nodig mij dan uit om de mogelijkheden te bespreken.