Egon Beaart

Ik ben Egon Beaart, geboren in Sluiskil (Zeeuws-Vlaanderen) in 1957. Het is mijn passie om mensen en organisaties dichter bij zichzelf te brengen, zodat de energie weer gaat stromen en de doelstellingen en resultaten behaald worden. Ik vind het prachtig als mensen hun persoonlijk leiderschap oppakken (dat geldt zowel voor medewerkers als voor leidinggevenden) en help ze graag met hun eigen mogelijkheden ontdekken.

Opleidingen

In 2011 ben ik cum laude afgestudeerd van de opleiding executive Master of Business Administration bij de Business School Nederland in Buren, met de specialisatie leiderschap en verandermanagement. Het boek ‘Leiderschap is core business’ was mijn afstudeerscriptie.

Mijn eerste opleidingen waren echter technisch van aard. Ik studeerde Technische bedrijfskunde aan de Hogeschool van Amsterdam (ing) en Voortgezette kwaliteitskunde (quality engineer, QE) aan de Hogeschool van Utrecht.

Ervaring

Ik heb 33 jaar gewerkt op het Ministerie van Defensie, waar ik diverse functies heb vervuld waaronder acht jaar als leidinggevende. Ik ben er ooit begonnen als opzichter bij de afbouw van marineschepen, en toezichthouder bij onderzeeboten. De laatste jaren begeleidde ik als verandermanager een groot verandertraject bij de Koninklijke Marine. Ik heb met name een belangrijke persoonlijke bijdrage geleverd in de verandering van cultuur en communicatie tijdens deze grote reorganisatie.

Mijn onderneming

In 2013 ben ik gestart met mijn eigen onderneming. Bij veel organisaties voerde ik analyses uit voor het verkrijgen van een betere en betrouwbaardere bedrijfsvoering, of gaf ik seminars, lezingen en workshops over (persoonlijk) leiderschap en verbetering van de bedrijfsvoering. Ik heb onder andere ondersteuning geleverd bij AKZO Nobel, Politie België, NS, Pfizer, Mondriaan college etc. Ik richt me vooral op not-for-profit-organisaties. Altijd is mijn uitgangspunt hoe je als management leiderschap kunt tonen en als medewerker persoonlijk leiderschap neemt over je loopbaan en leven.

Persoonlijk

Ik ben getrouwd met Liesbeth en we hebben samen twee kinderen, Maurits en Hannelore. Mijn vrouw is verpleegkundig specialist. We wonen in Voorhout, dat ligt vlak bij Leiden.

Ik heb altijd veel gedaan in het verenigingsleven. Mijn kracht ligt in het enthousiasmeren en het ontwikkelen van nieuwe initiatieven (vooral als mensen zeggen dat het niet mogelijk is). Zo was ik initiator van diverse initiatieven, klein en groot met onder andere het verkrijgen van Europese subsidies. Verder heb ik de Standaard Uitgeverij in België geënthousiasmeerd om een uitgave van de Rebelse Reinaert van Suske en Wiske uit te geven. Zie het als kleine verandertrajecten waarbij ik als verkenner voorop loop (om een defensie-term te gebruiken). Tegenwoordig ben ik minder actief in het verenigingsleven, wel ben ik nog elk jaar tijdens carnaval trompetspeler bij de Sjores Ambras Band, een pretband uit Hulst.

 

Egons onderzoek is gedegen en goed onderbouwd. Verder is het aangenaam om te lezen en zijn de samenvattingen in ‘mindmaps’ per hoofdstukken erg handig. Het veldonderzoek is diep en breed en geeft een mooi en volledig overzicht in relatie met de pijlers van een Hoog Presterende Organisatie (HPO).”

Dr. André de Waal

academisch directeur HPO Centrum

“Het rapport ‘Leiderschap is core business’ is voor defensie geschreven, maar toepasbaar op heel veel andere organisaties! Ik werk zelf in de kinderopvang en gebruik regelmatig citaten uit het rapport. Bestuurders van organisaties zouden dan ook ‘verplicht’ hoofdstuk 4, Structuren en systemen en hoofdstuk 6, Veranderprocessen en communicatie moeten lezen! Ook op persoonlijk vlak staan er heel bruikbare citaten in.”

Edith van Damme

Kinderopvang

Team Egon

Fred

Fred

Creatief adviseur

Jeroen

Jeroen

Marketing adviseur

Hannelore

Hannelore

Redacteur

Bert

Bert

Voice over stem voor de VIPfactor interviews

Willy

Willy

Editing VIPfactor interviews

Huub

Huub

Illustrator als ondersteuning bij teksten

Raymond

Raymond

Nieuwsbrief specialist

Laura Elize

Laura Elize

Funnel specialist

Pascale

Pascale

Online marketing

Schrijf je nu in voor de VIPfactor masterclass

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds