Egon Beaart

Ik ben Egon Beaart, geboren in Sluiskil (Zeeuws-Vlaanderen) in 1957. Het is mijn passie om mensen en organisaties dichter bij zichzelf te brengen, zodat de energie weer gaat stromen en de doelstellingen en resultaten behaald worden. Ik vind het prachtig als mensen hun persoonlijk leiderschap oppakken (dat geldt zowel voor medewerkers als voor leidinggevenden) en help ze graag met hun eigen mogelijkheden ontdekken.

Opleidingen

In 2011 ben ik cum laude afgestudeerd van de opleiding executive Master of Business Administration bij de Business School Nederland in Buren, met de specialisatie leiderschap en verandermanagement. Het boek ‘Leiderschap is core business’ was mijn afstudeerscriptie.

Mijn eerste opleidingen waren echter technisch van aard. Ik studeerde Technische bedrijfskunde aan de Hogeschool van Amsterdam (ing) gevolgd door Voortgezette kwaliteitskunde (quality engineer, QE) aan de Hogeschool van Utrecht.

Ervaring

Ik heb 33 jaar gewerkt op het Ministerie van Defensie, waar ik diverse functies heb vervuld waaronder acht jaar als leidinggevende. Ik ben er ooit begonnen als opzichter bij de afbouw van marineschepen, en toezichthouder bij onderzeeboten. De laatste jaren begeleidde ik als verandermanager een groot verandertraject bij de Koninklijke Marine. Ik heb met name een belangrijke persoonlijke bijdrage geleverd in de verandering van cultuur en communicatie tijdens deze grote reorganisatie.

Mijn onderneming

In 2013 ben ik gestart met mijn eigen onderneming. Bij vele bedrijven voerde ik analyses uit voor het verkrijgen van een betere en betrouwbaardere bedrijfsvoering, of gaf ik seminars, lezingen en workshops over (persoonlijk) leiderschap en verbetering van de bedrijfsvoering. Ik heb onder andere presentaties gegeven en seminars georganiseerd bij AKZO Nobel, Politie België, NS, Pfizer, Mondriaan college etc. Ik richt me vooral op not-for-profit-instellingen. Altijd is mijn uitgangspunt hoe je als management leiderschap kunt tonen en als medewerker persoonlijk leiderschap neemt over je loopbaan en leven.

Persoonlijk

Ik ben getrouwd met Liesbeth en we hebben samen twee kinderen, Maurits en Hannelore. Mijn vrouw is verpleegkundig specialist. We wonen in Voorhout, dat ligt vlak boven Leiden.

Ik heb altijd veel gedaan in het verenigingsleven. Mijn kracht ligt in het enthousiasmeren van anderen en het ontwikkelen van nieuwe initiatieven (vooral als mensen zeggen dat het niet mogelijk is). Zo was ik initiator van een openluchtspektakel over Reynaert de Vos (we hebben een grote Europese subsidie binnengehaald) en in het verlengde hiervan heb ik de Standaard Uitgeverij geënthousiasmeerd om een uitgave van Suske en Wiske aan dit thema te wijden (Suske en Wiske en de Rebelse Reinaert). Zie het als kleine verandertrajecten waarbij ik als verkenner voorop loop (om een defensie-term te gebruiken). Tegenwoordig ben ik minder actief in het verenigingsleven, wel ben ik nog elk jaar tijdens carnaval trompetspeler bij de Sjores Ambras Band, een pretband uit Hulst.

 

Egons onderzoek is gedegen en goed onderbouwd. Verder is het aangenaam om te lezen en zijn de samenvattingen in ‘mindmaps’ per hoofdstukken erg handig. Het veldonderzoek is diep en breed en geeft een mooi en volledig overzicht in relatie met de pijlers van een Hoog Presterende Organisatie (HPO).”

Dr. André de Waal

academisch directeur HPO Centrum

“Het rapport ‘Leiderschap is core business’ is voor defensie geschreven, maar toepasbaar op heel veel andere organisaties! Ik werk zelf in de kinderopvang en gebruik regelmatig citaten uit het rapport. Bestuurders van organisaties zouden dan ook ‘verplicht’ hoofdstuk 4, Structuren en systemen en hoofdstuk 6, Veranderprocessen en communicatie moeten lezen! Ook op persoonlijk vlak staan er heel bruikbare citaten in.”

Edith van Damme

Kinderopvang

“Tijdens een reorganisatie van Defensie heeft Egon mij met uitstekende adviezen en praktische uitvoeringszaken terzijde gestaan, met name in het traject van cultuurverandering, draagvlak verwerven en het motiveren van personeel. Een belangrijk deel van de transitie naar een succesvolle realisatie van een nieuwe organisatie is op zijn conto te schrijven.”

Frans van den Berg

directeur Operaties, commandeur b.d, Koninklijke Marine

Team Egon

Fred

Fred

Creatief adviseur

Jeroen

Jeroen

Marketing adviseur

Hannelore

Hannelore

Redacteur

Bert

Bert

Voice over stem voor de V.I.P.factor® interviews

Willy

Willy

Editing V.I.P factor interviews

Huub

Huub

Illustrator als ondersteuning bij teksten

Hans

Hans

Camera en editor voor de V.I.P.factor® interviews

Raymond

Raymond

Nieuwsbrief specialist

Pascale

Pascale

Online marketing