Jouw kennismaking met persoonlijk leiderschap

Beïnvloeden

Gemotiveerde mensen

Doelen stellen

Wie ben ik?

Beïnvloeden

Hoe kan je er nu voor zorgen dat je in jouw kracht komt te staan? We worden namelijk allemaal geconfronteerd met zaken in onze omgeving die vaak niet meewerken dat je jezelf kan zijn, laat staan dat je de tijd neemt om op onderzoek te gaan in wie je werkelijk bent. We weten ook allemaal dat negatieve verhalen direct invloed hebben op ons gedrag. Dat werkt meestal niet positief om nieuwe wegen in te slaan of te luisteren naar je hart of op je intuïtie af te gaan. We blijven in ons hoofd zitten en rationaliseren tegen beter weten in.

In figuur 1 wordt geïllustreerd hoe die buitenwereld invloed heeft op onze binnenwereld en daarmee direct op ons gedrag.

Intern gedragsproces uitgewerkt

figuur1

Gemotiveerde mensen

Effectieve en gemotiveerde mensen zijn vooral actief in die zaken die belangrijk zijn voor het bereiken van hun doelen. Ze nemen de tijd voor de activiteiten waaraan ze zelf tijd aan willen besteden. Stephen Covey (leiderschap goeroe) heeft hiervoor een tijdmanagement-matrix ontwikkeld [ook wel de Eisenhouwer matrix genoemd] waarin hij vier kwadranten onderscheidt: zie figuur 2.

De meeste tijd besteden we in Kwadrant 1; ‘urgent en belangrijk’ oftewel ‘brandjes blussen’ en allerlei deadlines. Door in kwadrant 1 actief te zijn zal  je ook in je oude patronen blijven zitten. Het succes ligt echter in kwadrant 2 (niet urgent en belangrijk), waarin tijd wordt besteed aan de doelen die je werkelijk voor ogen hebt maar ook in het onderhouden van je contacten.

figuur 2

figuur 3 

Doelen stellen

Jouw prestatie hangt af van het willen, kunnen en mogen. Deze aspecten zijn van cruciaal belang bij de realisatie van jouw doelstellingen. Het ‘willen’ en ‘kunnen’ zijn zaken die jij zelf in de hand hebt. Het ‘mogen’ wordt in feite sterk beïnvloed door de buitenwereld. Zie daarvoor ter verduidelijking figuur 1 en 2. Jouw gedrag wordt door jouw directe omgeving beïnvloed maar je wordt ook direct beïnvloed door de omgeving in je werkveld; ‘zo doen we dat hier’. Op het moment dat jij jouw persoonlijk leiderschap oppakt geef jij leiding aan jouw eigen leven en kies jij je eigen pad. Ieder persoon heeft zijn eigen pad te bewandelen, daarom is het belangrijk om jezelf te leren kennen.  Om je hierbij te helpen heb ik het boekje  ‘De 6 gouden tips voor een succesvol leven. Hoe jouw persoonlijk leiderschap en VIPfactor je verder helpen.’ speciaal voor jou geschreven.

Op het moment dat je de dingen doet  die bij jou passen kom je ook vaker in de flow omdat je met passie je werkzaamheden doet. Jouw energie komt van binnenuit!In figuur 3 zie je het fenomeen ‘flow’ van Csikszentmihalyi de Amerikaans/ Hongaars psycholoog en voorvechter van de positieve psychologie beweging. Hij geeft aan dat het fundament van de menselijke motivatie is gelegen in een specifieke ervaring die hij flow noemt. Als je gemotiveerd bent heb je ook de bereidheid om veel inspanning te doen in het bereiken van jouw doelen. Lees hier hoe jij in jouw flow komt!

figuur 4

Wie ben ik?

Uiteraard begint het allemaal met de essentie; en dat is het ontdekken in wie jij werkelijk bent (‘IK’; Je Innerlijk Kompas). Figuur 4 geeft helder aan hoe dit in zijn werk gaat. Eerst werken aan jezelf zodat je daarna anderen kan helpen zichzelf te worden.

  1. Weten wie je bent en wat je wilt;
  2. Welke visie je hebt die volledig congruent is met wie jij  werkelijk bent;
  3. Voorgaande vertalen naar je omgeving.

Jezelf zijn geeft ook meer energie, verantwoordelijkheid, inbreng en initiatief. In feite gaat het om de basisattitude en de moed hebben om jezelf te durven zijn, om vandaar uit andere mensen te helpen om beter te worden.

Maar hoe word je nu effectief en hoe kan je nu jouw huidige patronen doorbreken. Op zich is dat niet zo moeilijk, het enige wat nodig is dat je gemotiveerd ben en energie wilt geven in de verandering die je wenst. “Are you willing to change.” Ik kan je hierbij helpen via de VIPfactor methode. Ik ga jou helpen jouw VIPfactor te vinden en te gebruiken.  In feite ga je dan ontdekken wie je bent. Ik geef hiervoor regelmatig de VIPfactor masterclass ‘Persoonlijk leiderschap in 1 dag. Begin van een nieuwe toekomst!’

Als je de masterclass hebt gevolgd kan je aanvullend hierop jezelf nog meer ontwikkleen via het VIPfactor Innerlijk Kompas ontwikkelassessment. Daar kom je te weten wat jouw specifieke en authentieke ‘fabrieksinstellingen’ zijn. maar ook je drie andere drijfveren die je tijdens je leven onbewust hebt ontwikkeld.

Wil jij aan de slag met jouw eigen specifieke VIPfactor?

  Heb je ook wel eens van die momenten dat je het idee hebt dat je gewoon niet goed begrepen wordt

  Of dat je je soms afvraagt of je wel het goede beroep hebt gekozen of dat je je niet prettig voelt in je huidige functie

Dat kan anders…

  Zou het niet mooi zijn dat je altijd begrepen wordt in wat je wilt overbrengen, en dat je gewoon met iedereen goed contact kan maken?

  Dat je in wie je wilt zijn of worden ook binnen jouw bereik ligt en dat je dit ook daadwerkelijk kan realiseren!

Schrijf je nu in voor de VIPfactor masterclass

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds