Maak kennis met de VIPfactor methode

Zoals de naam al doet vermoeden heeft mijn methode, de VIPfactor, iets te maken met de term ‘Very Important Person’. Want iedereen is in mijn beleving een V.I.P.! Iedereen is namelijk bijzonder en heeft wel een of meerdere talenten, en ieder mens maakt uiteindelijk altijd het verschil, hoe klein of onbeduidend zijn of haar inbreng op het eerste gezicht ook lijkt.

Verbinding met je eigen IK voor persoonlijke ontwikkeling

De essentie van de VIPfactor is dat er Verbinding wordt gemaakt met jouw eigen IK (Innerlijk Kompas) en daardoor met jouw intrinsieke motivatie. Die verbinding zorgt vervolgens voor de ondersteuning in je verdere Persoonlijke ontwikkeling omdat je doet wat bij je past. Die persoonlijke ontwikkeling versterkt daarmee direct jouw Identiteit. En tegelijkertijd ontstaat daardoor jouw visie: de dingen die jij wilt exploreren, zodat je jouw keuzes en ingeslagen paden ook gaat Volhouden. Dit is geen volhouden als moeilijke, energie kostende activiteit, omdat je ‘van binnenuit’, vanuit jouw eigen kernwaarden handelt. Het kost geen energie, maar levert je natuurlijke energie op. Je bent ‘je eigen pad’ aan het volgen, je bent je eigen missie aan het realiseren.

Opwaartse spiraal

Deze uitleg van de letters V.I.P. geeft al aan dat de weg naar persoonlijk leiderschap nooit stopt. In feite ontstaat hierdoor een opwaartse spiraal. Door deze terugkerende exercitie kun je steeds anticiperen op actuele ontwikkelingen en zal er een persoonlijk leiderschap van een steeds hoger niveau ontstaan. Ik noem het persoonlijk leiderschap wanneer je er bewust voor kiest om te blijven streven naar je excellente IK.

Het verschil

Om te kunnen voldoen aan de huidige maatschappelijke ontwikkelingen en dynamiek (de VUCA-wereld waarin we leven) zal iedereen zich ervan bewust moeten zijn dat juist de mens het verschil in de organisaties gaat maken. Systemen, procedures en protocollen zijn prima als een soort richtlijn, maar de onderlinge verbinding, het contact met elkaar, daar draait het om. Juist daar zit de meerwaarde! Ook zullen de leidinggevende en de medewerkers in staat moeten zijn en de moed dienen te hebben om persoonlijke ‘uitzonderingen’ te maken en af te wijken van de standaardregels. Regels zijn ervoor om het makkelijk te maken en dienen in feite als richtlijn of hulpmiddel. Procedures moeten er namelijk niet voor zorgen dat je jouw talenten niet meer kan benutten en dat je beperkt wordt in je creativiteit. Het gaat erom dat jij jouw talenten helemaal ten volle gebruikt!

‘Niets is zo ongelijk als het gelijk behandelen van ongelijken’ (Churchill)

Aan de slag met de VIPfactor

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden van het VIPfactor programma in bedrijven en organisaties te bespreken. Als jij als persoon met jouw eigen VIPfactor aan de slag wilt zijn er vire mogelijkheden: 

In mijn e-book staan diverse tips en voorbeelden van wat je kan doen om contact te maken met jouw Innerlijk Kompas. Een volgende stap die je kan maken is om de VIPfactor masterclass  te volgen. Op het moment dat je de VIPfactor masterclass hebt gevolg is de volgende logische stap om gebruik te maken van de VIPfactor Innerlijk Kompas ontwikkelassessment. Als kers op de taart kan je een coaching traject bij me volgen zodat jij helemaal in jouw kracht komt te staan.

De VIPfactor voor bedrijven, bel 06-28223503

Meer informatie over persoonlijk leiderschap en DNA

“Het staat voor mij als een paal boven water dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen koers”.

Remco Claassen

Wil jij aan de slag met jouw eigen VIPfactor?

  Heb je ook wel eens van die momenten dat je het idee hebt dat je gewoon niet goed begrepen wordt

  Of dat je je soms afvraagt of je wel het goede beroep hebt gekozen of dat je je niet prettig voelt in je huidige functie

Dat kan anders…

  Zou het niet mooi zijn dat je altijd begrepen wordt in wat je wilt overbrengen, en dat je gewoon met iedereen goed kan communiceren

  Dat je in wie je wilt zijn of worden ook binnen jouw bereik ligt en dat je dit ook daadwerkelijk kan realiseren

Schrijf je nu in voor de VIPfactor masterclass

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds