Verbindend leiderschap

Leidinggevende

Betrokkenheid

Leidinggevende

De drempel naar de leidinggevende moet worden verlaagd. ‘Mijn deur staat altijd open’ is niet drempelverlagend, deze methode werkt niet meer. De leidinggevende moet de drempel verlagen door zelf aan de andere kant te gaan staan, door naar buiten te treden waardoor de drempel als het ware niet meer bestaat.

Dit is niet zomaar een zienswijze, maar zeer essentieel voor de toekomst. Ik kan je hierbij helpen door een quick scan uit te voeren bij jouw organisatie, onderdeel of team. De noodzaak om medewerkers binnen te houden en nieuwe medewerkers aan te trekken heeft te maken met hoe het staat met de bezieling en betrokkenheid in jouw organisatie. Dat gaat om de juiste cultuur passend bij de huidige VUCA-wereld.

Betrokkenheid

Betrokkenheid is een vereiste om uitzonderlijke prestaties neer te kunnen zetten, en voor het bereiken van een sterke organisatie. Hiervoor heb je bewustwording, zingeving en intrinsieke motivatie nodig. Betrek medewerkers in een volwassen relatie, bevorder hun autonomie en laat hen een duidelijk gevoel ontwikkelen voor verplichtingen en verantwoordelijkheden. Het gaat hierbij om eigenaarschap en empowerment. Door het gebruiken van de VIPfactor methode zullen de medewerkers vleugels krijgen en bezieling tonen. Uiteraard zullen hierdoor de betrokkenheid en de resultaten van de organisatie toenemen. De ziel van de organisatie zal weer gaan leven.

Neem contact op

Schrijf je nu in voor de VIPfactor masterclass

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds