Bestaat de manager 3.0?

Absoluut, de manager 3.0 is een realiteit. Mijn gesprek met Yann Toutant, afkomstig uit Frankrijk, werpt licht op deze moderne leiderschapsstijl. Yann illustreert overtuigend dat het geven van ruimte aan medewerkers vruchten afwerpt. Door dit vertrouwen te schenken, heeft hij bewerkstelligd dat zijn teamleden zelf verantwoordelijkheid nemen voor alle activiteiten.

Een opmerkelijk voorbeeld hiervan is Yanns drie maanden durende zeilreis, waarbij hij zijn medewerkers volledig vrij liet. Een stap die hij vooraf wellicht niet voor mogelijk hield. Dit toont aan hoe krachtig en effectief het is om medewerkers de ruimte te geven om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen.

Wil je meer te weten komen over Yanns inzichten en ontdekken hoe jij ook de manager 3.0 kunt worden? Blijf kijken om inzicht te krijgen in zijn ervaringen en waardevolle lessen.

Mijn VIPfactor methode helpt mensen om hun persoonlijke kracht te (her)ontdekken en in te zetten voor jezelf en voor de organisatie. V.I.P. staat voor Verbinding maken met je Innerlijke kompas waardoor je gaat werken aan je Persoonlijke bewustwording. De VIPfactor is mijn instrument voor persoonlijk leiderschap. Hierdoor wordt het potentieel van ieder mens beter benut!

Wat is Persoonlijk leiderschap?

Persoonlijk leiderschap is zelf je verantwoordelijkheid nemen voor je eigen loopbaan en leven. Het gaat erom je kernwaarden te ontdekken en daarnaar te leven. Het aanboren van je persoonlijk kapitaal is een krachtig instrument, want er komt een natuurlijke energie vrij als je handelt naar je kernwaarden. Is dat zweverig? Volgens mij niet. We weten allemaal wat passie is. Als je bezig bent met je passie ben je krachtig en overtuigend en borrelt er energie uit je op. Als je alleen handelt naar wat de buitenwereld wil, loopt je energie langzaam weg. Samen met jou ga ik op zoek naar jouw kernwaarden en (verborgen) mogelijkheden. Dit betekent niet dat je als persoon moet veranderen. Het betekent juist dat je jezelf herontdekt zoals je altijd geweest bent. Niet meer jezelf modelleren naar anderen of jezelf wegcijferen, maar in plaats daarvan jouw eigen kracht ontdekken. En dat werkt juist als een katalysator voor de organisatie!

De VIPfactor van Bekende Nederlanders

Ken je mijn videoserie al? Ik was erg benieuwd hoe een aantal bekende en minder bekende Nederlanders die ik bewonder hun passie hadden gevonden, wisten vol te houden bij alle tegenslagen om uiteindelijk met hun passie bekend te worden. Hoe zij zelfinzicht verwierven, de innerlijke drive hielden en bleven geloven in zichzelf.
Uiteindelijk besloot ik gewoon om ze te interviewen. Onder andere de volgende personen heb ik geïnterviewd: Erik Scherder, Laura Dekker (het ‘zeilmeisje’) en Hans Klok vertellen over hun passie en kernwaarden. Volg alle VIPfactor interviews hieronder:

Wil jij op de hoogte worden gehouden?


Als je op de hoogte wilt blijven van de nieuwste VIPfactor interviews, kan je je hier inschrijven.


Nieuwsbrief

Alle VIPfactor interviews

Interview met de snelste illusionist ter wereld Hans Klok
Het geheim van persoonlijk leiderschap
Het persoonlijk leiderschap van Laura Dekker het zeilmeisje

Komende interviews

VIPfactor Coach

Egon Beaart

Als je jezelf bent, kost het je niet veel moeite om aan verwachtingen te voldoen. Je kunt ontwapenend zijn, omdat wat je laat zien ‘echt’ is. Het gaat niet om jouw ‘EGO’, het gaat om jouw ‘IK’ en de puurheid die daarvan uitstraalt. Het gaat om wie jij bent. De vraag is: weet jij wel wie je bent? 

De interviewer Egon Beaart

De ervaringen uit zijn werkverleden, de conclusies en verbetervoorstellen uit zijn onderzoek hebben geleid tot de ontwikkeling van de VIPfactor methodiek. Verbinding maken met je Ik (Innerlijk kompas) vergroot je Persoonlijke ontwikkeling. Door middel van de VIPfactor interviews wil Egon de kijkers laten zien dat vrijwel alles bereikbaar is zolang je maar bij jouw eigen kernwaarden of drijfveren blijft. Gewoon icht bij jezelf blijven. Uiteindelijk is iedereen een Very Important Person en heeft iedereen unieke talenten oftewel heeft een VIP in zich. Geef ook jouw VIP de ruimte! Kijk hoe iedere geïnterviewde op zijn of haar eigen manier zijn of haar eigen pad heeft bewandeld. In feite ‘liefde voor hun vak’ hebben gevolgd. Wat kun jij leren van de diverse interviews van de diverse bekende en minder bekende Nederlanders?

Egon heeft de onderneming ‘Leiderschap is Core Business’ opgericht in 2013 na 33 jaar werkzaam te zijn geweest bij het Ministerie van Defensie. In 2010 en 2011 heeft hij in opdracht van Defensie een groot onderzoek gedaan naar persoonlijk leiderschap  en gedrag. Herhaaldelijk zijn er in de Tweede Kamer vragen gesteld over de resultaten van zijn onderzoek. Zijn onderzoek is schriftelijk ondersteund door drie leden (drie cverschillende partijen) van de vaste kamer commissie van Defensie. Egon is cum laude geslaagd voor de executive MBA opleiding met als specialiteit leiderschap en veranderkunde.

Ing. Egon Beaart MBA QE houdt zich op dit moment bezig met het belang zijn missie ‘persoonlijk leiderschap’ meer bekendheid te geven. Dit doet hij door middel van het geven van lezingen, presentaties, seminars en workshops.

Meer informatie kun je vinden op:

Website: www.egonbeaart.nl

Social media: https://www.facebook.com/Egon-Beaart-…

LinkedIn Egon: linkedin.com/in/egonbeaart

E-book: https://egonbeaart.nl/bestelpagina-e-boek-inleiding-in-persoonlijk-leiderschap/

Schrijf je nu in voor de VIPfactor masterclass

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds