Wat is jouw persoonlijke ontwikkeling?

Innerlijke groei

Empowerment

IK versus EGO

Innerlijke groei

Een van de sleutels tot succesvol leiderschap is voortdurende persoonlijke verandering. Persoonlijke verandering is een weerspiegeling van onze innerlijke groei en empowerment. Alleen leiders met empowerment kunnen werkelijke verandering teweegbrengen, volgens dr. Robert Quinn. Hij is hoogleraar op het gebied van Organizational Behavior en Human Resource management aan de Universiteit van de Michigan Business School.

Empowerment

Ken Blanchard (leiderschap goeroe) geeft aan dat empowerment ervoor zorgt dat medewerkers hun verstand meenemen naar hun werk en in staat gesteld worden hun kennis, ervaring en motivatie in te zetten. Dit vergt echter wel een aanzienlijke verandering van attitude. Deze verandering vindt vooral plaats in het hart van de leider.

IK versus EGO

Concluderend kunnen we zeggen dat persoonlijk leiderschap niet gaat over leiding geven aan anderen, maar over leiding geven aan jezelf. In hoeverre ben jij je bewust van je sterke en zwakke punten? Ben je je er bewust van wie je eigenlijk bent, wie jouw ‘IK’ is? Niet het EGO waarmee we anderen willen imponeren of gewenst gedrag vertonen, maar de persoon die je werkelijk bent (diep van binnen). Geen schijngedrag, maar oprecht gevoeld persoonlijk gedrag in het verlengde van de kernwaarden en het innerlijke kompas die bij jou horen. Dit bewustzijn in authenticiteit of eigenheid is een belangrijk onderdeel van persoonlijk leiderschap. Persoonlijk leiderschap is op haar beurt weer een voorwaarde voor goed leiderschap, om daarmee voorbeeldgedrag te kunnen realiseren.

Schrijf je nu al in voor het VIPfactor seminar van 2022

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds