Wat is jouw persoonlijke ontwikkeling?

Innerlijke groei

Empowerment

IK versus EGO

Innerlijke groei

Een van de sleutels tot succesvol leiderschap is voortdurende persoonlijke verandering. Persoonlijke verandering is een weerspiegeling van onze innerlijke groei en empowerment. Alleen leiders met empowerment kunnen werkelijke verandering teweegbrengen, volgens dr. Robert Quinn. Hij is hoogleraar op het gebied van Organizational Behavior en Human Resource management aan de Universiteit van de Michigan Business School.

Empowerment

Ken Blanchard (leiderschap goeroe) geeft aan dat empowerment ervoor zorgt dat medewerkers hun verstand meenemen naar hun werk en in staat gesteld worden hun kennis, ervaring en motivatie in te zetten. Dit vergt echter wel een aanzienlijke verandering van attitude. Deze verandering vindt vooral plaats in het hart van de leider.

IK versus EGO

Concluderend kunnen we zeggen dat persoonlijk leiderschap niet gaat over leiding geven aan anderen, maar over leiding geven aan jezelf. In hoeverre ben jij je bewust van je sterke en zwakke punten? Ben je je er bewust van wie je eigenlijk bent, wie jouw ‘IK’ is? Niet het EGO waarmee we anderen willen imponeren of gewenst gedrag vertonen, maar de persoon die je werkelijk bent (diep van binnen). Geen schijngedrag, maar oprecht gevoeld persoonlijk gedrag in het verlengde van de kernwaarden en het innerlijke kompas die bij jou horen. Dit bewustzijn in authenticiteit of eigenheid is een belangrijk onderdeel van persoonlijk leiderschap. Persoonlijk leiderschap is op haar beurt weer een voorwaarde voor goed leiderschap, om daarmee voorbeeldgedrag te kunnen realiseren.

Wil jij aan de slag met jouw eigen VIPfactor?

  Heb je ook wel eens van die momenten dat je het idee hebt dat je gewoon niet goed begrepen wordt

  Of dat je je soms afvraagt of je wel het goede beroep hebt gekozen of dat je je niet prettig voelt in je huidige functie

Dat kan anders…

  Zou het niet mooi zijn dat je altijd begrepen wordt in wat je wilt overbrengen, en dat je gewoon met iedereen goed kan communiceren

  Dat je in wie je wilt zijn of worden ook binnen jouw bereik ligt en dat je dit ook daadwerkelijk kan realiseren

Schrijf je nu in voor de VIPfactor masterclass

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds