Hoe bereik jij jouw dromen?

Presteren

Flow

VIPfactor

Patronen

Jouw DNA

Jouw prestatie hangt af van het willen, kunnen en mogen. Deze aspecten zijn van cruciaal belang bij de realisatie van jouw doelen.

Presteren

Het ‘willen’ en ‘kunnen’ zijn zaken die jij zelf in de hand hebt. Het ‘mogen’ blijkt op het moment dat je in de actiemodus komt. Mag je bepaalde zaken van de organisatie waarvoor je werkt, of mag je dat juist niet, terwijl juist daar wel je talenten liggen? Dat is dan erg jammer, omdat jou de mogelijkheden worden ontnomen. Je moet je dan afvragen of je wel op de goede plek zit. Je kan namelijk niet exploreren, het ontneemt je kansen voor de toekomst en je kan ook geen gebruik maken van jouw VIPfactor. Het is aan jou of je verder gaat op deze weg en dit patroon in stand houdt, of dat je de keuze maakt om dit patroon te doorbreken en te kiezen voor jezelf.

FLOW

Mogelijk ken je het fenomeen ‘flow’ van Mihaly Csikszentmihalyi, de Amerikaans/Hongaarse psycholoog en voorvechter van de positieve-psychologie-beweging. Hij geeft aan dat het fundament van de menselijke motivatie is gelegen in een specifieke ervaring die hij flow noemt. Als je gemotiveerd bent en je zit een flow, dan heb je ook de bereidheid om veel inspanning te doen in het bereiken van jouw doelen. Maar het voelt eigenlijk niet als een inspanning. Meestal ben je dan ook aan het werken met jouw specifieke talenten, de aspecten waarin jij uitblinkt. Het kost geen energie maar levert energie op.

Flow van Mihaly Csikzentmihaly

De VIPfactor

Uiteraard begint het allemaal met de essentie, en dat is het ontdekken van wie jij werkelijk bent (je ‘IK’; jouw Innerlijke Kompas). Onderstaande figuur geeft helder aan hoe dit in zijn werk gaat. Eerst werken aan jezelf (gebruik maken van de VIPfactor) zodat je daarna anderen kan helpen om zichzelf te worden:

  1. Weten wie je bent en wat je wilt (als je weet wie je bent, weet je ook wat je wilt);
  2. weten welke visie (die je hebt ontwikkeld met de VIPfactor) je hebt, die volledig congruent is met wie jij bent;
  3. voorgaande twee stappen vertalen naar je omgeving, waardoor je andere dingen ziet en ook anderen kan helpen hun persoonlijk leiderschap op te pakken.

De drie pijlers van Succes van Remco Claassen

Jezelf zijn geeft ook meer verantwoordelijkheid, inbreng en initiatief. In feite gaat het erom de basisattitude en de moed te hebben om jezelf te durven zijn, om vandaaruit andere mensen te helpen om beter te worden.

Huidige patronen doorbreken

Maar hoe word je nu effectief en hoe kan je je huidige patronen doorbreken? Op zich is dat niet zo moeilijk, het enige wat nodig is dat je gemotiveerd bent en energie wilt geven aan de verandering die je wenst: “Are you willing to change?” Het moet wel je emotie raken, alleen met je ratio lukt het niet. Ik kan je hierbij helpen via de VIPfactor methode.

Jouw fabrieksinstelling

Aanvullend op het versterken van jouw persoonlijk leiderschap met behulp van de VIPfactor, kan je ook kiezen om gebruik te maken van het DNA ontwikkel assessment. Het ontdekken van jouw specifieke authentieke kernmerken. Hiermee kan jij op wetenschappelijke basis jouw DNA te weten komen. Waar jouw DNA in het laboratorium op wordt onderzocht is:

  • Innovation (innovatieve mogelijkheden);
  • Relationships (relatie management);
  • Impact (beïnvloeden);
  • Resilience (veerkracht);
  • Sustainability (Visie)

Wil jij aan de slag met jouw eigen VIPfactor?

  Heb je ook wel eens van die momenten dat je het idee hebt dat je gewoon niet goed begrepen wordt

  Of dat je je soms afvraagt of je wel het goede beroep hebt gekozen of dat je je niet prettig voelt in je huidige functie

Dat kan anders…

  Zou het niet mooi zijn dat je altijd begrepen wordt in wat je wilt overbrengen, en dat je gewoon met iedereen goed kan communiceren

  Dat je in wie je wilt zijn of worden ook binnen jouw bereik ligt en dat je dit ook daadwerkelijk kan realiseren

Schrijf je nu in voor de VIPfactor masterclass

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds