Inleiding

Dit is in feite mijn eerste blog in een nieuwe reeks. Nu heb ik weliswaar eerder een aantal artikelen geschreven die je ook als blog kan lezen, maar voor mij voelt dit als mijn eerste blog. En zoals dat met alle dingen gaat, is alle begin moeilijk. Je gaat buiten je comfortzone en dat is onwennig met name omdat je buiten je onbewuste gedrag gaat bewegen. Je onbewuste gedrag is 95% van je gedrag en je bewuste gedrag is maar 5%. Met name dat bewuste gedrag wordt nu aangesproken om nieuwe dingen te doen. Lees hier verder wat ook jou kan bewegen nieuwe wegen in te slaan.

De echte wil!

Een blog schrijven is waar ik in feite al vele jaren geleden mee wilde beginnen. Misschien is dit voor jou ook een herkenbaar fenomeen? Je wil aan iets nieuws beginnen maar doordat dit buiten je comfortzone is durf je er niet aan te beginnen. Je schuift het voor je uit en door allerlei alle daagse dingen komt het er niet van. In feite houd je jezelf een beetje voor de gek! Je wil het wel, maar misschien niet genoeg? De echte wil ontbreekt blijkbaar nog, misschien is er ook nog geen echte noodzaak? Je hebt een zetje nodig om tot deze nieuwe stap te komen; het moet in een nieuw kadertje of systeem bij jou passen. Je moet jezelf motiveren en je moet er vooral zelf in geloven dat je een blog kan schrijven of andere dingen die je je hebt voorgenomen maar gewoon niet waarmaakt. Je moet een patroon doorbreken, je moet je belemmerde overtuigingen over boord gooien!

Belemmerde overtuiging

Meestal maak je zelf je eigen blokkades waardoor je iets ‘niet kan’ en het daarom voor je uit schuift. Ongeveer drie of vier jaar geleden werd ik al geënthousiasmeerd door Neils Roelen van het boek Soldaat in Uruzgan om een blog te gaan schrijven, maar ook Guido de Valk van de Leadership company heeft eerder getracht mij een blog te laten schrijven. Dit is dus allemaal al een hele tijd geleden.

Gewoon doen

Welnu dit is er nu uiteindelijk voor mij van gekomen, gewoon doen! Ik kan je zeggen dat lucht op en het valt wel mee met de ingewikkeldheid van het schrijven van een blog. Het overwinnen van het feit of ik nu wel of niet kan schrijven, maar ook het feit dat ik taalkundig niet zo sterk ben en ook nog eens dyslectisch waardoor ik bepaalde dingen gewoon niet zie. Voor dat laatste heb ik mijn dochter Hannelore die taalkundig goed is en voor mij de teksten nakijkt. Wat dat betreft maakt dat het voor mij makkelijk, alhoewel Hannelore de laatste tijd veel minder tijd heeft omdat ze als arts werkt in het AMC in Amsterdam en daar met haar doctoraal bezig is. Ik vraag me daardoor ook af of ik haar hiermee nog wel kan belasten. Maar ja, dat is voor latere zorg. Het begin is er.

Persoonlijk leiderschap

Waar wil ik nu over gaan schrijven in mijn blogs? Dat zijn diverse onderwerpen die allemaal te maken hebben met persoonlijk leiderschap of zoals Ben Tiggelaar dit noemt ‘zelf leiderschap’ en zoals Michael Pilarczyk dit ‘persoonlijk meesterschap’ noemt.  Ik zal gaan schrijven over (persoonlijk) leiderschap voor persoonlijke ontwikkeling, maar ook over (persoonlijk) leiderschap binnen organisaties en het leidinggeven. Over de zin en onzin van structuren en procedures in organisaties en de relatie tot medewerkers (ook managers). In feite over bedrijfsvoering en hoe onbewuste patronen de organisatie vaak leiden. Verder kan ik gaan schrijven over bovenstaande onderwerpen gerelateerd aan de actualiteit van het moment. Onderwerpen die ons allemaal aangaan maar soms niet worden gezien of misschien wel worden gezien maar door veel mensen worden geaccepteerd alsof het de gewoonste zaak van de wereld is.

Crash course

Op het moment dat je actief wordt en daadwekelijk aan de slag gaat, komen er altijd nieuwe onderwerpen en ideeën boven drijven. Aspecten die je zelf bezighouden of inspireren. Zo ben ik een serie van vijf essentiële bouwstenen aan het schrijven in hoe jij als persoon op een eenvoudige manier de essentie van organisaties gaat begrijpen en door de opgedane inzichten ook zelf aan de knoppen kunt gaan draaien van de diverse parameters. Crash courses ga ik die documenten noemen. Maar hierover later meer.

Feedback?

Ik ben benieuwd wat jullie van deze eerste blog vinden, feedback en tips voor toekomstige onderwerpen zijn altijd welkom! Graag zelfs.

Schrijf je nu in voor de VIPfactor masterclass

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds