Erik Scherder

Interviews met bekende en minder bekende Nederlanders

Wat is de passie en wat is hun innerlijke kompas? Waarom zijn ze deze weg ingeslagen? Hoe hebben ze deze weg volgehouden én wat hebben ze ervoor moeten laten?

In deze interviews krijg je inzichten over vrijheid, persoonlijk leiderschap, luisteren naar jezelf, maar misschien nog belangrijker; de puurheid van de geïnterviewde persoon en de liefde voor zijn vak.

Interview met Erik Scherder

“Dan is toch een droom in vervulling gegaan, ongelofelijk ”

Erik Scherder een man die zegt dat hij altijd geluk heeft gehad en alles per toeval tot stand kwam. Maar hoe is dat gelukt eigenlijk tot stand gekomen? Was het wel geluk, of was het gewoon veel studeren en hard werken?

Waar komt die liefde, drive en bescheidenheid toch vandaan bij deze selfmade man? Tijdens dit interview kom je alles te weten over zijn tegenslagen, overwinningen en zijn zienswijze over het leven. Maar met name waar en hoe de liefde voor zijn vak is ontstaan.

In dit interview gaat het over de Nederlandse hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder die verbonden is aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. 

Erik Scherder doorliep eind jaren zeventig de opleiding tot fysiotherapeut. Daarna volgde hij aan de Vrije Universiteit van Amsterdam de studie psychologie met een specialisatie in neuropsychologie waarin hij in 1995 promoveerde. In 2002 is hij benoemd tot bijzonder hoogleraar bij de VU, waar hij nu leiding geeft aan de afdeling klinische neuropsychologie. 

Erik Scherder is voor de meeste mensen bekend van het televisie programma De Wereld Draait Door en de DWDD University. Boeken die hij heeft geschreven zijn; ‘Laat je hersenen niet zitten’ en ‘Singing in the Brain’. 

In dit interview krijg je inzichten over:
– Hoe belangrijk proactiviteit is
– Hoe je jouw dromen na kan streven
– Hoe je vol met energie leeft
– Hoe belangrijk jouw (interne) drive is
– Hoe je het volgen van een baan en je liefde kan combineren
– Waarom je alles kan bereiken wat je hartje begeert
– Waarom hard werken en doorpakken je succesvol maken
– Waarom liefde voor het vak je gelukkig en succesvol zal maken
– Waarom luisteren naar je intuïtie belangrijk is en wat het je zal opleveren
– Wat geluk hebben betekend en wat je acties voor invloed hebben
– Wat vertrouwen in jezelf is en wat het je zal opleveren

Dit interview is voor jou als je:
– Voelt dat je dromen wilt najagen
– Voelt dat je liefde voor een vak wilt hebben
– Voelt dat je een interne drive mist
– Voelt dat je succes wilt behalen
– Voelt dat je wilt vertrouwen in jezelf
– Voelt dat je proactiever wilt zijn
– Voelt dat je meer kansen wilt hebben, creëren en grijpen
– Voelt dat je de intentie hebt om te groeien
– Voelt dat er meer in het leven is

Wil jij op de hoogte worden gehouden?

Als je op de hoogte wilt blijven van de nieuwste VIPfactor interviews, kan je je hier inschrijven.

Nieuwsbrief

Wil jij ook zo succesvol worden?

  Wil jij ook zo succesvol en gelukkkig worden als deze persoon?

  Dat je elke dag energie krijgt in plaats van dat het energie kost?

  Dat je de dingen doet die bij jou passen?

  Zorg dan dat jij jouw VIPfactor gaat ontdekken!

  Dat jij vanuit jouw drijfveren en passie gaat handelen!

Nieuwsgierig geworden? Laten we dan eens onderzoeken hoe we samen jouw eigen succes kunnen bepalen.

 

Plan hier jouw (gratis) strategie gespek

Tijdens dit strategiegesprek gaan we samen op zoek naar jouw drijfveren. Wat is jouw passie en hoe kan jij jouw passie in gaan zetten. Zodat jij de dingen gaat doen doe bij jou passen. Waardoor jij energie krijgt in plaats van dat het altijd energie kost. In een twintig minuten durende gesprek gaan we dit voor jouw ontrafelen.

Schroom niet en neem nu actie!

Alle VIPfactor interviews

Interview met de snelste illusionist ter wereld Hans Klok
Het geheim van persoonlijk leiderschap
Het persoonlijk leiderschap van Laura Dekker het zeilmeisje

VIPfactor Coach

Egon Beaart

Als je jezelf bent, kost het je niet veel moeite om aan verwachtingen te voldoen. Je kunt ontwapenend zijn, omdat wat je laat zien ‘echt’ is. Het gaat niet om jouw ‘EGO’, het gaat om jouw ‘IK’ en de puurheid die daarvan uitstraalt. Het gaat om wie jij bent. De vraag is: weet jij wel wie je bent? 

De interviewer Egon Beaart

De ervaringen uit zijn werkverleden, de conclusies en verbetervoorstellen uit zijn onderzoek hebben geleid tot de ontwikkeling van de VIPfactor®. Verbinding maken met je Ik (Innerlijk kompas) vergroot je Persoonlijk leiderschap. Door middel van deze interviews wil Egon de kijkers laten zien dat vrijwel alles bereikbaar is zolang je maar bij jouw eigen kernwaarden blijft. Dicht bij jezelf blijven. Uiteindelijk is iedereen een Very Important Person en heeft iedereen unieke talenten oftewel heeft een V.I.P. in zich. Geef ook jouw V.I.P. de ruimte! Kijk hier hoe iedere geïnterviewde op zijn of haar eigen manier zijn of haar eigen pad heeft bewandeld. Wat kun je leren van de diverse interviews van de diverse bekende en minder bekende Nederlanders.

Egon heeft de onderneming ‘Leiderschap is Core Business’ opgericht in 2013 na 33 jaar werkzaam te zijn geweest bij het Ministerie van Defensie. In 2010 en 2011 heeft hij in opdracht van Defensie een groot onderzoek gedaan naar persoonlijk leiderschap  en gedrag. Herhaaldelijk zijn er in de Tweede Kamer vragen gesteld over de resultaten van zijn onderzoek. Zijn onderzoek is schriftelijk ondersteund door drie leden (drie partijen) van de vaste kamer commissie van Defensie. Egon is cum laude geslaagd voor de executive MBA opleiding met als specialiteit leiderschap en veranderkunde.

Ing. Egon Beaart MBA QE houdt zich op dit moment bezig met zijn missie ‘persoonlijk leiderschap’ meer bekendheid te geven. Dit doet hij door middel van het geven van lezingen, presentaties en seminars

Meer informatie kun je vinden op:

Website: www.egonbeaart.nl

Social media: https://www.facebook.com/Egon-Beaart-…

LinkedIn Egon: linkedin.com/in/egonbeaart

E-book: https://persoonlijkleiderschap.egonbeaart.nl/e-book/

Schrijf je nu in voor de VIPfactor masterclass

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds