Interview met Anne Cor Groeneveld

Niemand kan piloot worden met alleen Lagere land- en tuinbouwschool. Niemand, behalve Anne Cor Groeneveld. Hem is het gelukt om, ondanks zijn dyslexie, op te klimmen tot vice-president van Transavia. Als oprichter van onder andere de Dutch Dakota Association en bekleder van vele bestuursfuncties, is hij in feite een echte pionier. Hoe heeft Anne Cor dit allemaal voor elkaar gekregen? Is het zijn geloof in mensen of zijn oprechtheid en eigenzinnigheid? Tekenend is zijn lijfspreuk: ‘’je bent slechts wat je hebt gedeeld’’, maar nog sprekender misschien is zijn liefde voor het lied van Toon Hermans ‘Lente me’ waarmee hij ook zijn liefde toont aan Lucia.

Mijn VIPfactor methode helpt medewerkers om hun persoonlijke kracht te (her)ontdekken en in te zetten voor de organisatie. V.I.P. staat voor Verbinding maken met je Innerlijke kompas waardoor je gaat werken aan je Persoonlijke ontwikkeling. De VIPfactor is mijn instrument voor persoonlijk leiderschap. Hierdoor wordt het potentieel van iedere medewerker beter benut!

Wat is Persoonlijk leiderschap?

Persoonlijk leiderschap is zelf je verantwoordelijkheid nemen voor je eigen loopbaan en leven. Het gaat erom je kernwaarden te ontdekken en daarnaar te leven. Het aanboren van je persoonlijk kapitaal is een krachtig instrument, want er komt een natuurlijke energie vrij als je handelt naar je kernwaarden. Is dat zweverig? Volgens mij niet. We weten allemaal wat passie is. Als je bezig bent met je passie ben je krachtig en overtuigend en borrelt er energie uit je op. Als je alleen handelt naar wat de buitenwereld wil, loopt je energie langzaam weg. Samen met jou ga ik op zoek naar jouw kernwaarden en (verborgen) mogelijkheden. Dit betekent niet dat je als persoon moet veranderen. Het betekent juist dat je jezelf herontdekt zoals je altijd geweest bent. Niet meer jezelf modelleren naar anderen of jezelf wegcijferen, maar in plaats daarvan jouw eigen kracht ontdekken. En dat werkt juist als een katalysator voor de organisatie!

De VIPfactor van Bekende Nederlanders

Ken je mijn videoserie al? Ik was erg benieuwd hoe een aantal bekende Nederlanders die ik bewonder hun passie hadden gevonden, wisten vol te houden tegen alle tegenslagen in en uiteindelijk ermee bekend werden. Hoe zij zelfinzicht verwierven en bleven geloven in zichzelf. Uiteindelijk besloot ik gewoon om ze te interviewen. Onder andere Erik Scherder, Laura Dekker (het ‘zeilmeisje’) en Hans Klok vertellen over hun passie en kernwaarden. Ga naar de VIPfactor video’s.

Alle VIPfactor interviews

Interview met de snelste illusionist ter wereld Hans Klok
Het geheim van persoonlijk leiderschap

Komende interviews

VIPfactor Coach

Egon Beaart

Als je jezelf bent, kost het je niet veel moeite om aan verwachtingen te voldoen. Je kunt ontwapenend zijn, omdat wat je laat zien ‘echt’ is. Het gaat niet om jouw ‘EGO’, het gaat om jouw ‘IK’ en de puurheid die daarvan uitstraalt. Het gaat om wie jij bent. De vraag is: weet jij wel wie je bent? 

De interviewer Egon Beaart

De ervaringen uit zijn werkverleden, de conclusies en verbetervoorstellen uit zijn onderzoek hebben geleid tot de ontwikkeling van de VIPfactor methodiek. Verbinding maken met je Ik (Innerlijk kompas) vergroot je Persoonlijke ontwikkeling. Door middel van de VIPfactor interviews wil Egon de kijkers laten zien dat vrijwel alles bereikbaar is zolang je maar bij jouw eigen kernwaarden of drijfveren blijft. Gewoon icht bij jezelf blijven. Uiteindelijk is iedereen een Very Important Person en heeft iedereen unieke talenten oftewel heeft een VIP in zich. Geef ook jouw VIP de ruimte! Kijk hoe iedere geïnterviewde op zijn of haar eigen manier zijn of haar eigen pad heeft bewandeld. In feite ‘liefde voor hun vak’ hebben gevolgd. Wat kun jij leren van de diverse interviews van de diverse bekende en minder bekende Nederlanders?

Egon heeft de onderneming ‘Leiderschap is Core Business’ opgericht in 2013 na 33 jaar werkzaam te zijn geweest bij het Ministerie van Defensie. In 2010 en 2011 heeft hij in opdracht van Defensie een groot onderzoek gedaan naar persoonlijk leiderschap  en gedrag. Herhaaldelijk zijn er in de Tweede Kamer vragen gesteld over de resultaten van zijn onderzoek. Zijn onderzoek is schriftelijk ondersteund door drie leden (drie cverschillende partijen) van de vaste kamer commissie van Defensie. Egon is cum laude geslaagd voor de executive MBA opleiding met als specialiteit leiderschap en veranderkunde.

Ing. Egon Beaart MBA QE houdt zich op dit moment bezig met het belang zijn missie ‘persoonlijk leiderschap’ meer bekendheid te geven. Dit doet hij door middel van het geven van lezingen, presentaties, seminars en workshops.

Meer informatie kun je vinden op:

Website: www.egonbeaart.nl

Social media: https://www.facebook.com/Egon-Beaart-…

LinkedIn Egon: linkedin.com/in/egonbeaart

E-book: https://persoonlijkleiderschap.egonbeaart.nl/e-book/

Schrijf je nu al in voor het VIPfactor seminar van 2022

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds